Wednesday, May 12, 2010

Ratatouille recipe

Si fiindca nu as vrea sa va fi facut pofta de o delicatesa din Provence, Franta, fara sa va impartasesc putin din secretele acesteia, m-am gandit sa public si reteta de succes a acestui fel de mancare atat de popular (nu numai in Franta, ci si pe intreg mapamondul).

Desi se desfasoara o adevarata disputa intre bucatari privind adevarata reteta pentru Ratatouille, un lucru e sigur: daca gatesti cu pasiune si pofta, nu are cum sa iasa ceva rau. Asa ca iata ce trebuie facut:

Ingrediente:


500 g vinete, 500 g dovlecei, 500 g ardei gras (rosu, verde, galben), 3 linguri ulei.




Pentru sos: 3 linguri ulei, 4 cepe tocate, 1 kg rosii oparite si curatate de pielita, 4 catei de usturoi (zdrobiti), sare, piper, o foaie de dafin, nucsoara, patrunjel verde tocat. 


Mod de preparare:


    Se taie vinetele si dovleceii (cu coaja) cuburi mai mari, iar ardeii - fasii. Se calesc toate - pe rand - intr-o tigaie, dupa care se pun intr-o cratita si se amesteca. 




   Se lasa sa dea intr-un clocot, apoi se introduc vinetele, dovleceii si ardeii, se presara deasupra patrunjelul tocat si se serveste imediat. 









































O descriere mai amanuntita si exemplificata cu ajutorul unor poze yummy gasiti aici: http://gospodini.blogspot.com/2009/08/ratatouille-bio.html













































No comments:

Post a Comment