Sunday, March 7, 2010

Al optsprezecelea aperitivo

Calitate, prospetime si cultura veche de secole, acestea toate si multe altele poarta amprenta Cioccolateriei Venchi. Inca din anul 1878, „sufletul ciocolatei” s-a exprimat prin produse unicat, ale caror gust incredibil este singurul protagonist.
Retete exclusive, ingrediente extraordinare, nealterate de „mana” unor procese chimice sau a unor conservanti reprezinta cheia succesului lantului de gelaterii si ciccolaterii Venchi.
Venchi s-a nascut in anul de gratie 1878, cand tanarul italian Silvano Venchi si-a deschis primul sau laborator de cofetarie in Turin.  Una dintre cele mai importante caracteristici ale companiei este atentia deosebita fata de tot ce e natural si proaspat. Masura pe care aceasta le ia pentru a satisface toate gusturile este faptul ca ridica problema intolerantei si se ocupa de aceasta servind, cu exceptia celor de pe linia cerealelor si a clatitelor caramelizate, doar produse gluten-free. Zaharul, cacaoa, stratul din torrone, glazura din inghetata, continutul pralinelor, nu au in compozitia lor sub nicio forma faina sau amidon care pot compromite gustul rafinat si natural al produselor.
Prima cioccogelaterie Venchi din Romania a fost inaugurata in luna octombrie a anului trecut, in urma unei investitii de circa 250.000 de euro. Produsele comercializate se inscriu in categoria premium, respectiv de lux pe segmentul ciocolata, inghetata si produse de patiserie. Venchi este situata pe Calea Victoriei, nr 214, aproximativ vizavi de noua reprezentanta Hugo Boss.
Si acum, dupa ce am epuizat segmentul „history and facts”, sa trecem la treburi mai serioase. Programul nume de cod „aperitivo” se inscrie pe lista evenimentor mondene la ora actuala. Degustare de vinuri italienesti dintre cele mai rafinate, degustare de inghetata, mici aperitive si multa, multa ciocolata este descrierea completa a serilor de vineri, de dupa orele 16:00. La ora actuala, Venchi este la cel de-al optsprezecelea aperitivo (dupa cum sustine si titlul articolului) si se bucura de un succes demential si de o atentie sporita. In definitiv, cine nu se simte bine in compania unor oameni deosebiti, plini de voie bune, intr-un spatiu intim si imbietor in care ciocolata este la ea acasa? Un pahar de vin, un mic taifas, mult dichis... daca vreti sa va convingeti de atmosfera splendida dintr-o seara de vineri (ziua de vineri, eternul inceput de sfarsit de saptamana...), popositi, fie doar pentru 10 minute, in micul boutique din Victoriei 214...
Saptamana urmatoare: Al nouasprezecelea aperitivo. Simfonia gustului continua!!



1 comment:

  1. sunt minunate pozele :x sa inteleg ca iti place ciocolata?

    ReplyDelete