Monday, March 8, 2010

Chocolat, Créateur de Goût

„Chocolat, Createur de Gout” reprezinta un concept inedit in peisajul romanesc, fiind un melanj delicios intre o cofetarie de lux, restaurant, bistro, cafenea si brutarie.
Meniul lui Theo, „creatorul gustului” (renumit cofetar scolit in Belgia) aduna sub aceeasi cupola a gustului rafinat mancaruri pentru brunch, supe, salate, mancaruri pentru cina, ciocolata, tarte, quiche-uri, croissante, bezele, prajituri, praline, paine proaspata pe vatra, vinuri frantuzesti si cate si mai cate.
Produsele de panificatie sunt realizate exclusiv din faina, apa, drojdie si sare fara coloranti, amelioratori sau aditivi. Procedura de fabricatie se caracterizeaza printr-o fermentatie lenta, dupa o metoda frantuzeasca ancestrala. In cadrul acestei categorii intra: painea alba, painea cu seminte integrala, painea neagra integrala, bagheta integrala neagra si cu seminte si alba, mini-chiflele si painicile pentru sandwich-uri.
            Tartele sunt relaizate cu produse proaspete de cele mai buna calitate si pot fi proportionate in 8-12 felii, avand diametrul de 28 cm. Prajiturile sunt fabricate din ingrediente de cea mai buna calitate, respectiv unt (cele trei ingrediente cheie ale bucatariei frantuzesti: unt, unt si unt.), frisca naturala, ciocolata belgiana si fructe proaspete.
Un mic popas pe Calea Victoriei nr. 12 A, sau pe strada Radu Beller nr. 13, sau Calea Mosilor nr. 217 (Doamne, dar cate bunatati!) promite solemn cel putin cateva minute (daca alegeti doar sa cumparati cate ceva pentru o mai tarzie degustare) o experienta de neuitat. Restaurantele Chocolat din Bucuresti sunt inspirate din localurile foarte populare ale Frantei anilor ’30: cochete, retro, luminoase, dar totusi intime, in culori de lemn si nuante de galben si bej. Servirea este excelenta, staff-ul prietenos, clientela aleasa. Ce mai! O adevarata atmosfera pariziana. Merita incercat!
Cu o mica si (sa speram!) de iertat intarziere... un martisor si din partea Chocolat: 

No comments:

Post a Comment